PLEASE NOTE: all guests are required to wear masks inside the Science Museum.
Home | Explore | The Green | Visuals for The Green

Can You See It?

Recognizing the importance of green space in urban settings and the dearth of green space in the vicinity, the Museum is moving forward on plans to turn its "front yard" into a 6-acre public park. Below are some visuals that tell the story of what The Green will be.

Before and After

This aerial view shows the Science Museum's campus before construction began on the Science Museum's parking deck. Once The Green is complete, nearly all the asphalt in the front will be replaced with green space.

This aerial view shows the Museum's campus before construction began on the Museum's parking deck.

This aerial view shows the vision for The Green, a 6-acre public park along Broad Street.

This aerial view shows the vision for The Green, a 6-acre public park along Broad Street.

ADA-accessible paths and casual seating areas, shaded by overstory and understory trees, provide opportunities for guests to gather, exercise, reflect and connect.

A corner view of The Green showing paths and seating options.

Native and other beneficial trees and plants will play a central role in achieving The Green’s design concept and its desired environmental and health benefits.

The Green will be planted with native plants and trees. Here we show a visual of mature growth.

Phase 1

Phase 1, the western portion of The Green, is expected to be completed in spring 2022.

This is a drawing showing projects and plantings planed to be completed in Phase 1.

Public Art

Cosmic Perception, by Albritton and Lee, will be the large public art piece included in The Green. It is designed as a conceptual and sculptural counterpoint to the Science Museum's iconic Kugel Ball.

Cosmic Perception, by Albritton and Lee, will be the large public art piece included in The Green. It is designed as a conceptual and sculptural counterpoint to the Museum's iconic Kugel Ball.

Support The Green

Learn how you can support the project while honoring a friend, a colleague or a loved one.

Bench Dedication.jpg